13 EKİM DÜNYA AFET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

13 EKİM DÜNYA AFET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

13 Ekim Dünya Afet Günü Etkinliği Okulumuzda Yapıldı 

15.10.2022 391

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1989 yılında Uluslararası Risklerin Azaltılması Günü olarak 13 Ekim ilan edilmiştir. Her yıl bu günde düzenlenen faaliyetlerle Dünya genelinde Afet Risklerinin Azaltılması amacıyla etkinlikler yapılmaktadır.

Bu kapsamda okulumuz Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul öğrencileri ile birlikte Afete Hazırlık Kulübü sorumlu öğretmenleri Muhammet Kara ve Yılmaz Dilber öncülüğünde okul binasında tahliye, deprem ve taşkın tatbikatları yapılmıştır.

Ders esnasında çalan acil durum sireni ile birlikte okul binamız tahliye edilmiş, İçişleri Bakanlığı tarafından afet ve acil durum toplanma alanı olarak belirlenmiş okul bahçesinde toplanmıştır. 

Akabinde müdür yardımcısı Salih Zeki Türker tarafından öğrencilere okul bahçemizin Acil toplanma alanı olduğu bilgisi hatırlatılmış  deprem esnasında hayat kurtaran Çök-Kapan-Tutun hareketi gösterilerek uygulama yapılmıştır.

Okulumuzun bulunduğu dere yatağında muhtemel yaşanabilecek su taşkınları ile ilgili bilgilendirme yapılmış, elektrik üretimi için kurulan dere üzerindeki göletlerin taşması, patlaması veya kapakların açılması sonucu dere yatağındaki su miktarının aniden yükselebileceği bilgilendirmesi yapılmıştır.

Ayrıca Bakanlığımız tarafından her okula gönderilen Afete Hazırlık Çantası tanıtılmış içerisinde bulunması gereken malzemeler hakkı15-10-2022nda öğrencilere bilgi verilmiştir.

Acil durum toplanma alanları

1- Çaykara Kaymakamlık Meydanı 2- Ataköy Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesi 3-Koknar İlkokulu Bahçesi

4- Karaçam Saadet İlkokulu Bahçesi 

 

 

 

 

 

15-10-202215-10-202215-10-202215-10-2022