2023-2024 ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONU BAŞVURU ŞARTLARI

2023-2024 ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONU BAŞVURU ŞARTLARI

OKULUMUZA AİT ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONUNA ELEKTRONİK ORTAM ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.

  BAŞVURU İÇİN /meb_iys_dosyalar/61/06/203819/dosyalar/2022_09/01162116_Pansiyon-Giris-Belgesi-2022-en-son.docx 

23.08.2022 824

KIZ ÖĞRENCİ PANSİYONUMUZ BULUNMAMAKTADIR

 

ERKEK PANSİYON YATILILIK KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

A) PARASIZ YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYONA KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER:

 1- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı olmadığına dair, (bu ifade mutlaka raporda olacak) Sağlık Kurumlarından alınacak Sağlık Raporu

2- Aile nüfus kayıt belgesi

3- Nüfus cüzdan fotokopisi, (öğrencinin ve velinin)

4- İkametgah Belgesi

5- 2 adet fotoğraf (arkalarına isimleri yazılacak)

6 - Mezun olduğu veya geçen yıl öğrenim gördüğü okuldan disiplin cezası almadığına dair resmi yazı.

7- Öğretmen Çocukları için: 

Görevli bulundukları yerde çocuklarının devam edeceği düzey ve türde (lise düzeyinde okul olmayacak) okul bulunmayan öğretmen çocuklarından Bakanlıkça belirlenecek kontenjan kadarı sınavsız olarak parasız yatılı öğrenciliğe alınırlar. (MEB kadrolarında halen çalışan öğretmenler için) Öğretmen çocuklarının belirlenmesinde, öğretmenin görevli bulunduğu yerleşim birimi göz önünde bulundurulur. İllerin gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak en küçük birimden başlamak üzere köy, kasaba, ilçe ve il merkezinde görev yapan öğretmen çocuklarına, başarı durumları da göz önünde bulundurularak öncelik verilir. Sınavsız olarak parasız yatılılığa kaydı yapılan öğretmen çocukları ile kayıtları yapıldıktan sonra öğretmen olan ana veya babası ölen öğrencilerin parasız yatılılıkları orta öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder. Görev yaptıkları yerleşim birimlerinde çocuklarının devam etmekte olduğu düzey ve türde okul bulunmayan öğretmen çocuklarından, velisinin;

 a) Görevli olduğu il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünden alınan görev yaptıkları yerde çocuğunu okutacak düzey ve türde okul bulunmadığını gösterir belge,

b) Kurumundan alacağı öğretmen görev yeri belgesi,

c ) Nüfus cüzdanının onaylı örneği, istenir.

8- Ailenin yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2022 Malî Yılı için tespit edilen  46.000,00TL ' yi geçmemesi gerekir. Bunun tespitinde ailenin bir önceki yılda elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Maddi imkânlardan yoksun olduğunu belirten EK-1 TIKLAYIN  öğrenci ailesinin maddi durumunu gösterir beyannamede öngörülen ve bu beyana esas olan gelirin; velinin eşi çalışıyorsa eşiyle beraber ailenin bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak bir önceki yıla ait 12 aylık toplam gelirini gösteren belge, aile nüfus kayıt örneği, velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararının tasdikli örneği de eklenmek suretiyle belgelendirilmesi gerekir.

EK:1 Aile ve Geçim Durumunu gösteren, Maddi Durum Beyannamesinde öngörülen ve bu beyana esas olan, Ailenin Yıllık Gelir Durumunu gösteren resmi makamlardan alınacak belgeler ile varsa ekleri. (Kurum Saymanlığı, Vergi Dairesi ve diğer yetkili kurumlardan alınacak belgeler.)

 

 Not: Öğrenciniz kesin kayıt yaptırdıktan sonra, okul yönetiminden alacağınız parasız yatılılık belgelerine ek olarak eğer ilköğretimde burs alıyorsa mezun olduğu kurumdan burs aldığına dair resmi yazı, 2022 yılında parasız yatılı veya burs kazandı ise, kazandı belgelerinin aslı. (Bir öğrenci hem burslu hem de parasız yatılı olamaz)

Not: Birden fazla kardeşlerin ikincisinin pansiyon ücretinden % 15 diğerlerinin ücretinden % 20 indirim yapılır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre beşinci ve daha düşük derecede aylık alan Devlet memurları çocuklarından her birine ayrıca % 10 indirim yapılır. Bu indirim farkları Devlet tarafından ödenir.

 

B.PARALI YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYONDA KALMA ŞARTLARI VE KAYITLARI İÇİN GEREKEN BELGELER:

Parasız yatılılık şartlarını taşımayan öğrencilerimiz paralı yatılı statüsünde pansiyonumuzdan yararlanabilirler. 2022 Mali yılı için pansiyon taksitleri  46.000  TL olarak belirlenmiştir. Pansiyon ücreti dört taksit olarak alınır.

1- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı olmadığına dair (Bu ifade mutlaka raporda olmalı), Sağlık Kurumlarından alınacak Sağlık Raporu

2- Nüfus cüzdan fotokopisi, (öğrencinin ve velinin)

3- İkametgah Belgesi

4- 2 adet fotoğraf

5- Mezun olduğu okuldan disiplin cezası olup olmadığı ile ilgili belge

 

 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ Madde 21- Paralı yatılı öğrencilerden her yıl Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücret alınır. Parasız yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ise aynı miktar üzerinden Devletçe karşılanır.

 Madde 22- Paralı yatılı öğrencilerden ücretler ilk taksit öğrencinin pansiyona kayıt olduğu gün, ikinci üçüncü ve dördüncü taksitler ise Kasım, Ocak ve Mart aylarının son iş  gününe kadar  olmak üzere dört taksitle alınır. Taksidini zamanında ödemeyen öğrencinin paralı yatılı öğrencilikle ilişiği kesilir. Eğitim yılı devamınca paralı öğrenci alınabilir. Herhangi bir taksit devresinde pansiyona kabul olunan öğrenci(veli), taksidinin tamamını ödemek zorundadır. Bir taksit devresi içinde pansiyonla ilişiğini kesen öğrenciye bu devreye ait taksit geri verilmez. Ancak, bir pansiyondan diğer bir pansiyona nakleden öğrencinin önceki okulunca alınan taksit miktarı naklolunduğu okul pansiyonu taksidine sayılır. Naklettiği okulun pansiyon ücreti evvelki pansiyon ücretin-den fazla ise bu takside ait fark alınır. Eksik ise fark geri verilmez.

 

Ö N E M L İ

AİLE DURUM BELGESİ (EK-1)'İN DOLDURULMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

1- İlköğretimde Parasız Yatılı olarak öğrenim görenler EK-1 düzenlemeyecekler, sadece mezun olduğu okuldan PARASIZ YATILI olduğunu belgelendiren resmi yazı alacaklardır.

 2- İlköğretimde BURSLU olarak öğrenim görenler ve 2022-2023 Öğretim Yılında Bursluluğu ilk defa hak edenler de EK-1 belgesi düzenleyeceklerdir.

 3- Anne veya babası öğretmen olup, görev yaptığı yerde çocuğunun devam edeceği lise tür ve düzeyinde resmi okul bulunmadığını resmi olarak belgelendirenler, görev yeri belgesi ve ikametgâh belgesi de verecek, EK-1 Aile Durum Belgesi düzenlemeyecektir.

4 - EK-1 D Ü Z E N L E N İ R K E N 

a) Aylık maaşlı iseniz bir önceki yılınıza ait 12 aylık maaş bordronuzu,

 b) Emekli olup 3'er aylık dilimlerde maaş alıyorsanız, bir önceki yılınıza ait tüm dönemlerin, ilgili banka şubesinden alınan maaş durumunuza ait resmi yazıyı,

 c) Kendiniz maaşlı olup, eşiniz çalışmıyorsa bir önceki yılınıza ait TEDAVİ BEYANNAMENİZ ve AYRINTILI MAAŞ BORDROSUNDA aile yardımı aldığı belgelendirilecek.

d) Serbest Meslek sahibi iseniz SSK, Emekli Sandığı ve Bağ kur'dan emekli olmadığınıza dair resmi yazıyı,

e)Eşiniz çalışmıyorsa BAĞKUR-SSK ve EMEKLİ SANDIĞI'NDAN eşinizin kaydı olmadığına dair resmi yazıyı,

f ) Eşiniz çalışıyor ise bir önceki yılınıza yılına ait 12 aylık Maaş Bordrosunu,

g) Serbest Meslek sahibi iseniz VERGİ LEVHANIZIN FOTOKOPİSİNİ belgelerinize ekleyiniz. Hem emekli hem de serbest meslek sahibi iseniz, emekliliğinizi aylık gelir kısmına, vergi levhasından gözükecek geliri ailenin diğer gelirleri bölümüne işleyiniz.(Özel muayenesi olan Doktor vs. aynı işlemi yapacaktır.)

h) Köyde çiftçi iseniz aylık gelirinizi tespit edip EK-1 belgesini Köy Muhtarına onaylatınız.

ı) Nüfus kayıt Örneği Nüfus Müdürlüğünden alınacak, evli olmayıp, 18 yaşını geçmiş erkek çocuklar öğrenci iseler ÖĞRENCİ BELGESİ eklenecektir, öğrenci değil iseler değerlendirmeye alınmayacaktır.

i) Yasal olarak bakmakla yükümlü olduğunuz kimselerin MAHKEME KARARLARINI ve TEDAVİ YARDIM BEYANNAMENİZ ile SAĞLIK KARNELERİNİN onaylı fotokopileri eklenecektir.

j) EK-1 Aile Durum Belgesi mutlaka onaylatılacaktır. Çalışmayanlar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla (SSK-BAĞKUR-EMEKLİ SANDIĞI) EK-1'i Mahalle Muhtarına, çiftçi geliri olanlar Köy /mahalle muhtarına, ücretliler ve maaşlılar çalıştıkları kuruma onaylatacaklardır. Bankadan emekli maaşı alanlar ilgili banka şubesine, serbest meslek sahipleri bağlı oldukları vergi dairesine onaylatıp mühürleteceklerdir.

k) Tüm gelirler toplandıktan sonra nüfus kayıt belgesinde adı geçen hanedeki kişi sayısına bölünecek . Ailede kişi başına düşen yıllık gelir (2022 PYBS Kılavuz ) üzerinde ise öğrenciniz öğrenimine PARALI YATILI olarak devam edecek.

l) Paralı yatılı olarak öğrenim görmek isteyenler EK-1 ve ilgili belgeleri doldurmayacaklardır.

m) Ailenizin kira, köy geliri gibi diğer gelirleri EK-1 de ilgili kısımlara işleyiniz.

n) Belgelerin tamamı resmi olup, özenle ve dikkatle belirtilen esaslara göre düzenleyiniz.

NOT: Yanlış bilgi ve onay çocuğunuzun PARALI / PARASIZ durumunu etkileyecektir


PARASIZ YATILILIK, BURS VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ

Maddi durum araştırması

MADDE 32 – (1) Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuru veya kayıt ve kabul süresinde, ihtiyaç duyulduğunda ailenin maddi durumunu gösteren beyanname ve eklerindeki bilgiler, öğrenim gördükleri okul müdürlüğünce ilgili yerlerden araştırılır. Bu araştırma sonucuna göre velinin, ailenin maddi durumunu gösteren Beyannamede ( EK-1 ) belirttiği fert başına düşen yıllık gelir miktarı, içinde bulunulan mali yılda belirtilen limitten fazla ise yanlış beyanda bulunan öğrenci velisi hakkında yasal işlem yapılmak üzere durum ilgili makamlara bildirilir. Bu işlem sonucunda velinin yanlış beyanda bulunduğunun tespiti durumunda, öğrencinin başvurusu ile parasız yatılılık veya bursluluk hakkı iptal edilir.

 PANSİYONDA GEREKLİ KİŞİSEL MALZEMELER:

1- Nevresim Takımı

2- Yastık

3- Elbise Askısı

4- Kişisel hijyen malzemeleri (havlu, şampuan, diş fırçası ve macunu vb.)

Pansiyonda bulundurulmaması gereken mazemeler

Akıllı cep telefonu, su ısıtıcıları, ses bombası, tüm  oyun araçları, kesici delici aletler,