SIFIR ATIK YARIŞMASI BAŞLIYOR

Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü "Sıfır Atık Yarışması" düzenlemiştir.

14.02.2024 58

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde; atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir ülke ile yaşanabilir bir dünya bırakmak için Sıfır Atık Projesi uygulanmaktadır.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile okul ve kurumlarında; atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve  çevre dostu uygulamaların yaygınlaşması amaçlanmaktadır.

Resmi ve özel okullarımızda öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri/ileri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak, yenilikçi çözümleri geliştirmek amacı ile  "Sıfır Atık Yarışması"  planlanmaktadır.

Resmî/özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bireysel eserlerinin ve okulların iyi uygulama örneklerinin paylaşılması hedeflenmektedir.

Sıfır Atık Projesi kapsamında

1- ''Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Kategorisi''

2- ''Sıfır Atık Projeleri Kategorisi''

3- ''İyi Uygulama Yapan Okul Kategorisi''

olarak 3 (üç) farklı kategoride yarışma düzenlenmektedir.

Şartname için TIKLAYIN_sifiratiksartname.pdf

14-02-2024