9. SINIFA NAKİL NASIL YAPILIR

01.08.2023 145

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav sonuçları sonrası başlayan tercih maratonu 19 Temmuz'da sona ermişti. LGS tercih sonuçları 24 Temmuz Pazartesi günü açıklandı.

Sonrasında 2023-2024 LGS nakil işlemleri için başvuru tarihleri belli oldu.

Merkezi sistem üzerinden yürütülen ana yerleştirme süreci, 7 Ağustos 2023'te tamamlanacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihlerinde alınacak ve 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler.

Okulumuzda erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.

Okulumuzun 9.sınıfında kontenjanı bulunmaktadır.

İlçe dışında yerel yerleştirme ile ikametgah adresine göre liselere kaydı yapılan öğrenciler velilerinin talebi ile okulumuza nakil aldırabilmektedir.

Nakil Başvurusu Yapmak için ağağıdaki linke tıklayın.

https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi adresinden öğrenci velisi tarafından yapılabilir.