TRABZON BİLİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİK

10.10.2023 420

Okulumuz 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizle Özdemir Bayraktar Bilim Merkezini ziyaret ettik.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde cazibe merkezi olarak açılan bilim merkezi çocuklar için harika deneyimler sunuyor.

Çaykara  Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokulu 123 öğrenci 10 öğretmen ile Bilim Merkezine eğitim gezisi gerçekleştirdik.

Projeye destek veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ve T3 Vakfına teşekkür ederiz.

HER ŞEY BİR HAYALLE BAŞLAR!

Farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmek ve bilimin, teknolojinin önemini toplum gözünde artırmak amacıyla “Bilim Merkezi ve Planetaryum Merkezi" açıldı.

Gençlerimizin “başımıza icat çıkarabilecekleri” tam donanımlı teknoloji merkezinde; tasarım ve beceri atölyeleri, robotik ve kodlama atölyeleri, keşif atölyeleri, sanal küre, sanal tur merkezi, güneş saati ile kafe ve dinlenme alanları bulunuyor.

İncele, Araştır, Keşfet!

Bilim merkezleri, bilim ve teknolojiye karşı merakı tetikleyen, keşfetmeye, öğrenmeye davet eden, okul dışı bir ortamda halkla bilimi buluşturarak toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına ve gelişmesine olanak sağlayan, deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeriyor.

Ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik edecek olan merkezimiz Şehrimize Hayırlı Olsun.

Hafta içi ortaokul öğrencilerini ağırlayan merkez hafta sonu randevu ile veliler ve öğrenciler için ziyaret edilebilir.

• Planetaryum (Gözlemevi)

• 5 Adet Atölye