“TÜRK’ÜN ÖZÜ, AKİF’İN SÖZÜ” TEMALI LİSELİLER ARASI  ULUSAL MEKTUP YAZMA YARIŞMASI

“TÜRK’ÜN ÖZÜ, AKİF’İN SÖZÜ” TEMALI LİSELİLER ARASI ULUSAL MEKTUP YAZMA YARIŞMASI

26.12.2023 862

DUYURU

1. KONUSU: Yarışmanın konusu; İstiklâl Marşı’mızın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yurt içinde ve ülkemizin yurt dışı temsilciliklerinde gerçekleştirilecek olan faaliyetlerde ortak olarak kullanılacak “TÜRK’ÜN ÖZÜ,AKİF’İN SÖZÜ” teması çerçevesinde mektup yazılmasıdır.

2. TÜRÜ: Mektup yazma yarışması

3. HEDEF KİTLE: Türkiye geneli, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî / özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri yarışmanın hedef kitlesini oluşturmaktadır.

5. GENEL KATILIM ŞARTLARI

• Yarışmaya Türkiye geneli, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî / özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri katılabilecektir.

• Her öğrenci yarışmaya mektup türünde yalnız bir eserle katılabilecektir.

• Seçici Kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

• Başvuru yapılan eserin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçlarına uygun olarak, ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlâk kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren eserler yarışma dışı kalacaktır.

• Yazılacak mektupların her yönüyle özgün olması gerekmektedir. Mektupların daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olması şartı bulunmaktadır. Mektubun tamamı ya da bir bölümü basın-yayın organı veya herhangi bir mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış ise mektup değerlendirilmeye alınmayacak/ derece aldıysa iptal edilecektir.

• Eser içeriklerinde geçecek olan özel ve tüzel kişilere ait isimlerin kullanımı ile ilgili yasal hak ve sorumluluklar katılımcıya aittir.

Yarışmaya katılacak öğrenciler, eserlerini Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzuna uygun şekilde, A4 (21cmx29,7cm) boyutundaki düz beyaz kâğıda; Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto büyüklüğünde, 1,5 satır aralıklı, sayfa kenar boşlukları her yandan 2,5 cm boşluk ve en fazla 2 (iki) sayfa olacak şekilde Word formatında hazırlayıp dijital ortamda, EK-1, EK-2 ve EK -3 ile birlikte öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Biçimsel ve teknik şartları taşımayan, yarışma takvimine uygun olarak teslim edilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Eserlerin ön yüzünde katılımcının adı soyadı bulunmamalıdır. Eserde sadece ilk sayfanın sol üst köşesinde 12 punto ile katılımcının rumuzu bulunacaktır. Eser sahibinin ismi, okulu (açık adresi ile birlikte) gibi bilgiler (Ek-1) Veli İzin Belgesinde (Başvuru Formu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden temin edilebilir.) belirtilecektir.

• Millî Eğitim Bakanlığı/Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü, yarışmaya katılan eserlerin yarışma faaliyetleri çerçevesinde basılmasına, yayımlanmasına, paylaşılmasına, internet yoluyla iletimine ve Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarına ait her türlü mecrada sergilenmesine dair her türlü tasarruf hakkına sahiptir.

• Özel gereksinimli öğrencilerin dereceye girmeleri halinde transfer desteği verilecek ve ödül töreninin yapılacağı salonda gerekli teçhizat bulundurulacaktır.

• Başvurusunu tamamlayan her katılımcı şartnamedeki tüm hususları kabul etmiş sayılacaktır.

Eser teslim tarihi Son Gün 19 Ocak 2024 (Mür: Sinem ZEYTİN Türk Dili ve Edebiyatı öğret.)

 

Yarışma ekleri için TIKLAYIN akifyarismasartnamesi.pdf