VAKTİ KUŞANMAK ETKİNLİĞİ

VAKTİ KUŞANMAK ETKİNLİĞİ "SABAH NAMAZI"

26.12.2022 238

Çaykara İmam Hatip Lisesi  olarak meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek, öğrencilerimizin dini, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla sosyal, kültürel etkinlik içerikleriyle öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine destek olmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarfından İslam'ın temel ibadetlerinden olan namaz konusunda öğrencilerde ortak bir bilinç oluşturmak amacıyla hazırlanan "Vakti Kuşanmak" adlı çalışma kapsamında okulumuz pansiyonunda barınan öğrenciler sabah namazını Çaykara Merkez Camisinde kıldı.

Pansiyonda ve okulda devamlı olarak cemaatle kılınan vakit namazları ile her sabah pansiyon salonunda kılınan sabah namazı için bu kez öğenciler merkez camisinde camaatle buluştu.

Sabah namazı ardından Kuranı-ı Kerim okundu ve birlikte dua edildi.

Cami cemaatinin de iştirak ettiği Çaykara İlçe Müftülüğünün destekleri ile namaz sonrasında öğrencilere çorba simit dağıtıldı.

Okulumuzdan mezun  Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Hamit ALBAYRAK hocamızın imamlığıyla kılınan namaza okul müdürümüz, ilçe müftümüz, müftülük personeli ve öğretmenlerimiz de katıldı. 

Allah kabul eyleye.

26-12-202226-12-202226-12-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 HAMİT ALBAYRAK KİMDİR

Çaykaralı Adapazarı Müftüsü Hamit Albayrak Daire Başkanı oldu 1

1979 yılında Trabzon/Çaykara Taşkıran'da doğdu. İlkokulla beraber babasından hafızlığını tamamladı. 1997 yılında Çaykara İmam Hatip Lisesinden, 2002 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2006 yılında "İlk Dönem Kelam Kaynaklarında Ehl-i Kitap Anlayışı" teziyle Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İlahiyat Anabilim Dalı Kelam Bilim Dalında lisans üstü eğitimini tamamladı. 2001 yılında Samsun'un Asarcık İlçesinde imam-Hatip olarak göreve başladı. 2002 yılında 19. Dönem kursiyeri olarak girdiği İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi'nden 2005 yılında mezun oldu ve Kocaeli ili Derince İlçe vaizi olarak atandı. 2007 yılında kısa dönem olarak askerliğini yaptı. 2012-2017 yılları arasında Siirt İli Baykan İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 03.02.2017 tarihinde Çatalpınar İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 2019 Yılında da Adapazarı İlçe Müftülüğüne atandı. 29 Ocak 2022'de Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı olarak atandı. Albayrak evli ve üç çocuk babasıdır.